2015 het jaar van DOEN! Praat niet over het gewenste gedrag, laat doen-gedrag zien!

In de wereld van topsporters is het algemeen bekend dat intensieve trainingen afgewisseld moeten worden met rustperiodes. Je lijf en geest moeten af en toe even letterlijk en figuurlijk tot rust komen. In de afgelopen weken hebben veel mensen rondom de feestdagen de gelegenheid gehad om bij te komen van de dagelijkse hectiek. In dit soort periodes van rust en bezinning worden er door velen nieuwe plannen gemaakt. De bekende voornemens worden dan besproken. Over één ding is men het dan snel met elkaar eens: we willen gelukkig zijn én goed in ons vel zitten. Toch wordt hier volop mee geworsteld. Hoe kunnen wij onszelf gelukkiger maken? Het antwoord daarop is eigenlijk niet zo moeilijk. Onderzoek wijst uit dat als je ervoor zorgt dat je vriendelijk en dankbaar bent én goed voor je lijf en geest zorgt, je geluksgevoel sterker wordt. Om dit te bereiken moet je dus iets doen. Je wordt dus niet alleen gelukkig van dromen, plannen maken en hopen. De kans op geluk is vele malen groter als je jouw dromen, plannen en intenties om weet te zetten in actie. Niet wat je hebt, maar wat je doet, bepaalt geluk. Het draait dus om het doen van de juiste dingen. Kortom: gedrag! Het juiste gedrag en succes zijn dan ook sterk met elkaar verbonden. Het juiste gedrag is geen garantie voor succes, maar de kans is wél vele malen groter dat je door het doen van de juiste dingen succesvol wordt.

Als Opportunity Group hebben wij gezien dat mensen, die dingen doen vanuit plezier en passie, vanuit hun overtuigingen en kwaliteiten, succesvoller zijn. Wij hanteren dan ook het simpele uitgangspunt dat mensen graag dingen doen die ze willen en waar ze goed in zijn. Om hierbij te kunnen helpen hebben wij de X-level Learning Methode ontwikkeld. Bij X-level Learning gaan wij ervan uit dat willen, voelen en denken in lijn met elkaar liggen. Daaruit volgt dan het gedrag dat wij zien als ‘DOEN’-gedrag.

00. X-Level Learning

Als jij weet wat je wilt en wat je kunt, ga er dan voor! Wij wensen jou in 2015 een mooi ‘DOEN’-jaar toe. Een jaar waarin je vriendelijk en dankbaar kunt zijn én waarin jij goed voor jezelf (= lichaam en geest) gaat zorgen. Maak er iets moois van!!

Het Opportunity Team

Terug naar overzicht

Geplaatst op 5 januari 2015

Postbus 50
7040 AB ‘s-Heerenberg
Hinkeman 32
6916 LL Tolkamer