Verliefd!

Valentijnsdag, de dag die je wist dat zou komen…de dag van de liefde. Wees niet bang, ik ga jullie geen zoetsappige romantische blog voorschotelen over hoe je Valentijnsdag overleefd. Ik wil een andere liefde met jullie delen, de liefde voor mijn vak. I really really love my job! Maar dat geldt lang niet voor iedereen. Hoe vaak hoor je niet dat mensen in de leeftijd van 25 – 35 het roer rigoureus omgooien?

“ Ik wil iets doen dat ik leuk vind.”

Ik moet nog 70.000 uur!

Terecht als je het mij vraagt. Je besteedt het overgrote deel van je leven aan werk. Als je het omrekent zijn het echt bizar veel uren! 70.000 uur! (Ik moet nog zo’n 37 jaar x 1900 uur, zoveel uren moet je ongeveer werken bij een fulltime baan). Wel zo prettig als je dan ook iets doet wat je leuk vindt.

De ideale baan?

Maar hoe weet je nou wat er bij je past? Is de ideale baan een baan die past in het plaatje? Bij de opleiding die je hebt gedaan, in de juiste regio, met dat leuke salaris. Of is dat een baan die past bij jouw persoonlijkheid? Niet iedereen heeft daar een keus in, dat besef ik me ook heel goed. Maar voor de mensen die wél een keus hebben en twijfelen of je wel een baan hebt die bij je past, check deze 5 tekenen.

 1. Het voelt niet als werk
  Je bent met zulke leuke dingen bezig dat je het jammer vindt dat je weer naar huis moet. “ Ahhwww nu al?!” Zo werk ik op mijn vrije dag toch nog even die blog uit en lees ik veel over werk gerelateerde zaken. Ik ben een spons, zuig die info op! En dat doe ik omdat ik dat leuk en interessant vind, niet omdat mijn baas zegt dat dat moet.
 2. Zin om op te staan
  Niet 6x snoozen met je hoofd in de kreukels onder je kussen, maar “ yes, we mogen weer!” Je springt uit bed, trekt de gordijnen open en huppelt al zingend naar de douche. Je hebt zin om naar je werk te gaan. (Wellicht íets overdreven, maar je snapt mijn punt).
 3. Je bent 100% jezelf
  Ik ben op mijn werk net zo als ik thuis ben. Ik maak grapjes ( ook die net op het randje zijn). Dat kan omdat ik mij veilig en vertrouwd voel in die omgeving, beetje net als thuis. Ik weet dat als ik verdrietig ben, ik getroost word en als ik chagrijnig ben, ik niet bang hoef te zijn de liefde meteen over is.
 4. Energie voor 10
  Ken je die dagen dat je knetter druk bent en de dag echt voorbij vloog? Je hebt zeker 15 to do’s afgewerkt en je hebt de hele dag in standje superman gestaan. Ondanks dat, heb je bij thuiskomst ook nog energie over om een lekkere maaltijd in elkaar te klussen en daarna nog even bij vrienden langs te gaan. Natuurlijk zijn er ook wel eens dagen dat je moe thuiskomt, heeft iedereen. Maar die dagen moeten niet de overhand hebben.
 5. Ratel de ratel
  Zodra iemand mij vraagt wat ik doe, dan ga ik los! Ik vind mijn werk namelijk heel erg leuk en daar vertel ik dan ook graag over. Leuke projecten waar ik mee bezig ben, of die ene blog die ze misschien wel gelezen hebben, mensen die ik heb ontmoet. Vol trots vertel ik er over. Meestal praat ik met zoveel enthousiasme dat de ander ook enthousiast wordt. Daarentegen zie je ze in sommige gevallen denken, “ugh, jahaa je vindt je werk leuk, het is duidelijk, hou nou maar op.” Ik ben dan oprecht een beetje teleur gesteld.

Gecondoleerd of gefeliciteerd?

Herken je deze 5 tekenen? Gefeliciteerd, jij doet duidelijk iets wat je leuk vindt!
Herken je de tekenen totaal niet en ben je compleet in de stress geschoten omdat je je net besefte dat je dit nog 70.000 uur moet doen en dat niet gaat redden zonder héél véél vakantiedagen? Dan raad ik je aan om toch wat zelfonderzoek te gaan doen. Want als je niet weet wat jou gelukkig maakt dan is het verdomd lastig om een baan te vinden die werkelijk bij je past.

Succes!

PS. Wist je dat de Opportunity Group je prima kan begeleiden naar de juiste plek die jij zoekt?
Neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op via info@opportunitygroup.nl.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 12 februari 2016

Postbus 50
7040 AB ‘s-Heerenberg
Hinkeman 32
6916 LL Tolkamer