Medewerkers opleiden, kwalificeren en kennis up to date houden!

CerQal® is ons praktijkgerichte leer- en ontwikkelplatform in de vorm van een app voor de Safety- & Securitymarkt. CerQal® staat voor leren en ontwikkelen tijdens je werk en op het moment dat je als technicus ook de informatie nodig hebt.

In de komende weken nemen we je mee door de voordelen en bijzonderheden van CerQal® met je te delen. In deze editie het opleiden, kwalificeren en up to date houden van kennis en vaardigheden.

Personeelsschaarste is een feit binnen de installatiebranche en zeker ook binnen de Safety- en Securitymarkt. Het behouden van personeel staat bij vele ondernemers hoog op de agenda evenals het opleiden van medewerkers. Medewerkers verdienen ook aandacht als het aankomt op persoonlijke ontwikkeling en de doorgroeimogelijkheden. Hoe kan je als ondernemer en/of manager dit nu slim en effectief aanpakken zonder dat het je bergen met tijd en geld gaat kosten? Antwoord hierop is een abonnement op CerQal®.

Onze app heeft een volledig geïntegreerd opleidingsprogramma voor alle functies binnen de certificatieschema’s voor brandmeldinstallaties, ontruimingsalarminstallaties en BORG dat gericht is op de praktijk van alledag. Dus geen sessies in de schoolbanken, maar een praktische opleiding en training in de dagelijkse uitvoering van het werk onder leiding van een collega. Een onderdeel van het opleidingsprogramma zijn onze takenboeken.

Voorbeeld takenboek onderhoudsmonteur BMI/OAI

Takenboeken zijn zo opgebouwd dat het uitvoeren van de taken onder toezicht van een ervaren collega kan plaatsvinden. Productief zijn en gelijktijdig het vak leren! De takenboeken bevatten alle eisen vanuit de norm(en) en certificeringsschema’s. De periodieke kwalificatie op de werkplek is uiteraard ook opgenomen in de takenboeken. Een collega die werkt met en is opgeleid middels onze app, voldoet permanent aan alle eisen gesteld aan de certificering van de organisatie. Bijkomend voordeel is (uit ervaringen met CerQal), we kunnen concluderen dat opleidingskosten fors worden gereduceerd (er is 15% tot 40% kostenreductie mogelijk afhankelijk van de omvang van de organisatie) door de opleiding en kwalificatie te gebruiken in onze app.

De opleidingsprogramma’s binnen de app kunnen worden aangevuld met trainingen basisvaardigheden met inzet van gedragsverandering. Sturen op gedrag levert een organisatie meer omzet en meer winst op, zo is vastgesteld in ons onderzoek dat we hebben gepubliceerd in de HRM-editie van Bouwen 3.0. Dit boek is via onze website te bestellen of gratis te downloaden voor CerQal® gebruikers. Deze trainingen verzorgen wij specifiek op basis van de wensen van de organisatie. De docent heeft meer dan 20 jaar ervaring als CRKBO-erkend trainer voor het beroepsonderwijs.

Kortom: een samenwerking met ons levert niet alleen praktische dagelijkse hulp en ondersteuning in het werk van de professional, maar ontwikkelt tevens de organisatie door onze integrale opleidingsprogramma’s.

Medewerkers opleiden, kwalificeren en hun kennis up te date houden is gewaarborgd binnen ons leer- en ontwikkelplatform CerQal®.

CerQal® is een must voor elk Safety- en Securitybedrijf dat graag personeel ondersteunt om beter te presteren, medewerkers plezier in het werk gunnen en faalkosten wensen te reduceren. We vragen een kleine investering en bieden verdiensten op meerdere gebieden.

Meer weten over CerQal®?
Ga naar https://cerqal.nl/over-cerqal, hier is ook een uitgebreide brochure te downloaden.

Bekijk onze blogs: https://opportunitygroup.nl/blog
Ons vlogkanaal op YouTube: https://ap.lc/pdHeT
Boek HRM-editie bestellen: https://bit.ly/3yoeqSj

Liever direct een live demonstratie en vernemen wat de investering voor jouw organisatie is? Neem contact met ons op.

Contactpersonen:
Hedwig Linnenbank, hedwig@opportunitygroup.nl of bel: +31 314 675170
Peter Gielens, peter@opportunitygroup.nl of bel: +31 613557630

Terug naar overzicht

Geplaatst op 10 mei 2022

Postbus 50
7040 AB ‘s-Heerenberg
Hinkeman 32
6916 LL Tolkamer