Wat is Bouwen 3.0?

Meer rendement door betrokken medewerkers en tevreden klanten! Daar gaat het over in Bouwen 3.0.

Bouwen 3.0 staat voor ‘Kennis maken & Kennis delen’ met professionals die actief zijn in óf rondom de bouwkolom. Binnen het businessmodel van Bouwen 3.0 denken we van buiten naar binnen. Wie is je klant en wat wil jouw klant? Hoe kun je resultaatgericht samenwerken binnen de bouwkolom, om zowel de verwachting van jouw eigen klant als de eindgebruiker te overtreffen? Bouwen 3.0 geeft antwoord op deze vragen en voorziet de bouwkolom van een gericht actieplan.

1.0 Businessmodellen

De traditionele 1.0 businessmodellen in de bouw zijn vooral gericht op middelen, technieken en kostenreductie. Ze zijn vaak capaciteitsgericht. In een markt waar de vraag, het aanbod vele malen overtreft, kun je door te sturen op capaciteit en schaarste een eind komen. Maar zodra die vraag- en aanbodsituatie én maatschappelijke ontwikkelingen kantelen, kom je terecht in een vechtmarkt. Onderscheidend vermogen en waarde creatie zijn dan heel hard nodig om rendement op de plank te krijgen.

De web 2.0/ 3.0 wereld

In de web 2.0-/3.0-wereld gaan de ontwikkelingen razendsnel. We krijgen steeds meer met deze ontwikkelingen te maken én we zitten er vaak al middenin. Dat biedt kansen! Hoe gaan we al deze mooie kansen nu benutten vanuit onze traditionelere verdienmodellen? Bouwen 3.0 is hier het antwoord op. Door het goede uit 1.0 organisaties te behouden en te combineren met de digitale (3.0)wereld ontstaat er een businessmodel waarmee je rendement kunt behalen.

blog 1 bouwen 30

Financieel rendement door betrokken medewerkers en tevreden, loyale klanten

De mensgerichte benadering zorgt ervoor dat betrokken medewerkers zorgen voor tevreden en loyale klanten. Deze klanten zorgen dan voor de gewenste aandeelhouderswaarde.
HR, marketing en sales gaan binnen Bouwen3.0 dan ook hand in hand. Sterker nog: binnen Bouwen3.0 versterken ze elkaar.

Meer weten?

Hoe krijgt u dit binnen uw klantenkring en organisatie voor elkaar? De Opportunity Group kan u hierbij helpen. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met ons.   info@opportunitygroup.nl  www.opportunitygroup.nl

Bekijk ook onze bijbehorende video blog:

 

 

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op 11 februari 2016

Postbus 50
7040 AB ‘s-Heerenberg
Hinkeman 32
6916 LL Tolkamer