Inspecties Brandbeveiligingsinstallaties

BIVB B.V. voert inspecties uit op het gebied van de integrale brandveiligheid. We richten ons op de markt van systemen en laagspanningsinstallaties.

Systemen zoals brandmeldsystemen, ontruimingsalarmsystemen, rookbeheersingssystemen, sprinklerinstallaties en blusinstallaties.

Slechts een integrale visie op brandveiligheid zorgt voor de veilige werkplek en biedt bedrijfscontinuïteit! Door de integrale focus realiseren we daadwerkelijke kostenbesparing en nemen we zorg uit handen. Wij zijn uw aanspreekpunt voor brandveiligheid.

Inspecties kunnen verplicht gesteld zijn via het bouwbesluit en/of er is een eigen wens tot inspectie vanuit optimalisatie of toetsing van de veiligheid. In alle gevallen bent u bij BIVB aan het juiste adres. Wij kunnen de volgende inspectievormen voor u uitvoeren:

  1. Middels een 0-meting is het mogelijk om onafhankelijk en onpartijdig een beeld te krijgen van de installaties, bouwkundige brandveiligheid en organisatorische maatregelen. De nulmeting kunnen we uitvoeren vanuit het uitgangspunt normconformiteit, maar ook vanuit het uitgangspunt afgeleide doelstellingen als bedoeld in het bouwbesluit;
  2. Voorinspectie, is alles wel goed aangelegd en functioneert de installatie zoals bedoeld vanuit het ontwerp?
  3. Beoordelen van een Basisontwerp (PvE/UPD);
  4. Beoordeling van detailontwerp (tekeningen, blokschema, functiematrix, berekeningen et cetera);
  5. Inspectie voor ingebruikname (ook wel bekend onder de initiële inspectie);
  6. Inspecties tijdens gebruik (in de volksmond de vervolginspectie).

De door BIVB uitgevoerde inspecties worden aan de hand van de geldende normen vanuit het basisontwerp of inspectieplan uitgevoerd. Hiermee bent u als opdrachtgever verzekerd van een juiste toetsing en conclusie. De inspectieopdracht kan ook vanuit het kader van het CCV-inspectieschema brandbeveiligingssystemen uitgevoerd worden.

Voor de inspecties die uitgevoerd moeten worden als bedoeld in het bouwbesluit in artikel 6.20, lid 6 en artikel 6.23, lid 4 en paragraaf 1.5, artikel 1.10 inspectieschema’s Regeling Bouwbesluit werkt BIVB samen met geaccrediteerde (type-A) inspectie-instellingen. De keuze voor de inspectie-instelling is altijd gekoppeld aan uw wensen als gebruiker of eigenaar.

Kijk hier, voor onze inspectiediensten met betrekking tot Brandbeveiligingsinstallatiesystemen Heeft u vragen met betrekking tot inspecties, neem gerust contact met ons op.

Postbus 50
7040 AB ‘s-Heerenberg
Hinkeman 32
6916 LL Tolkamer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.