Echte onafhankelijkheid door keuzes

Onafhankelijkheid en onpartijdigheid begint bij het kunnen maken van keuzes.

Maar wat worden de criteria waarop je de keuze voor bijvoorbeeld een inspectie-instelling baseert? Als BIVB maken we keuzes vanuit de criteria die van belang zijn voor uw organisatie, altijd vanuit de visie van de klant. Kijk eens naar onze publicaties en boeken op https://opportunitygroup.nl waarin de aanpak vanuit de klant wordt beschreven. Commerce 3.0 is zelfs genomineerd geweest voor de marketing literatuurprijs. Ons geheim: bedrijfskunde, brandveiligheid en echte betrokkenheid in 1 aanpak: B3.

In 2021 verschijnt deze Brandveiligheidsaanpak in boekvorm: Brandveiligheid 3.0 wordt/is geschreven samen met klanten uit diverse gebruiksfuncties.

Als bedrijfskundige en expert in brandveiligheid kijken we anders tegen de klantwens aan dan een bureau met uitsluitend kennis van techniek of brandveiligheid. Hier schuilt het verschil van onze aanpak B3 in. Onze persoonlijke aandacht in combinatie met de 18 jaar ervaring als bedrijfskundige en passie voor brandveiligheid openen andere deuren en geven verrassende inzichten.

Laten we eens kijken naar enkele criteria die wij meenemen in de toetsing op geschiktheid als samenwerkingspartner:

  1. Wat is de daadwerkelijke expertise van de inspectie-instelling en de inspecteur die bij u over de vloer komt?
  2. Is de rapportagevorm passend bij uw wensen? Veel instellingen verschuilen zich, qua rapportagevorm, achter de eisen van de accreditatie- of certificatie-instelling, terwijl deze niet als passend wordt ervaren door de klant;
  3. Wat is de getoonde flexibiliteit van de potentiele partner? Welke vragen en criteria horen gesteld te worden en hoe toetsen we deze?
  4. Handelt en denkt de instelling vanuit de klant, uw positie, of vanuit hun eigen proces of product? Bureaucratie ligt op de loer;
  5. Hanteert het bureau/instelling een passende planning of moet u zich schikken in het aanbod?
  6. Is de beoogde partner in staat uw uitvraag tijdens een aanbesteding te doorgronden? Denk hierbij aan schaalgrootte, risicoprofiel, het kunnen voldoen aan de gestelde condities en geschetste toekomstvisie van de instelling/bureau dat u op het oog heeft.

Bovenstaande aandachtspunten en meer moeten passen bij klantverwachtingen. Niet alleen een goede prijsstelling is van belang. Een inefficiënte planning kost vaak meer dan een paar procent korting op een inspectie. Door diepgaande kennis van de markt en marktpartijen zijn we in staat snel en passend tot uitvoering van gewenste inspecties te komen. Als BIVB maken we samen de keuze voor het meest passende bureau, bewaken de afspraken en de output en realiseren we de overeengekomen budgetten.

Postbus 50
7040 AB ‘s-Heerenberg
Hinkeman 32
6916 LL Tolkamer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.